Bakgrund

torsdag 16 februari 2012

Sur katt och blöt säng

Imorgon åker Teddy (katten i huset) på semester i en vecka. Det bär av till min mor där han kommer att bli bortskämd och lite extra gödd. Han kommer även att bli omåttligt kelad med efter som tanterna i mammas hus vill se en "äkta" katt så det blir en kavalkad av äldre kvinnor som vill kela med honom. Han kommer att må som en kung.

Jag har tagit vara på tillfället och ställt till med grundlig rengöring av Teddy. Någon gång var fjärde månad si sådär så ställer vi till med en sådan. Igår var det kloklippning och öronrens som stod på schemat och idag var dagen med stort B (bad...). Här hemma sker kattbadning i köksvasken. Teddy ställer upp med den traditionella operasången och de stor kattögonen a la Pussy in boots . Men har finner sig ganska bra i att bli knådad och duschad och till sist torkad. Där på följer borstningen. Om Teddy får bestämma var hur mycket man ska borsta så tycker han det är en ganska mysig affär. Men eftersom det är relativt meningsläst att bara borsta hakan och ryggen på honom så innebär det att jag måste lägga in veto. Så under protest så borstas även tassar, svans, sidor och mage.

Det är så långt vi har hunnit nu. Teddy är sur som ättika och jag vet precis var det hela kommer att sluta. När jag om en stund ska gå upp och lägga mig kommer jag att hitta en halvtorr katt i min säng. täcket kommer att vara blött och Teddy kommer att se mycket nöjd ut. Men eftersom jag redan förutsett händelseförloppet så har jag lagt mitt exra täcke på sängen så det är bara att byta när jag ska lägga mig. Tur att man har erfarenhet av Teddys hämnd aktioner. Jag har faktiskt lagt fram en hög av favorit godiset åt honom. Han kommer att ignorera det tills jag har gått och lagt mig, men i morgon bitti kommer det vara borta.

Så är det att leva i symbios med en envis katt.

1 kommentar: