Bakgrund

tisdag 22 januari 2013

Kärleksmagi

De flesta som sysslar med magi har fått frågor om kärleksmagi. Det är helt enkelt så att kärleken är ett av våra mest grundläggande behov. Det är likadant för de som lägger tarotkort, kastar runor eller liknande. Frågar man dem vilket ämne som de flesta "kunder" frågar om så hamnar kärlek överst. Jag har redan snuddat vid ämnet ett par gånger och i inlägget Kärleken så förklarar jag varför jag håller mig borta från kärleksdrycker.

Men det finns ju magi och så finns det magi så att säga. Bara för att man (enligt mig) bör skippa kärleksdrycker så innebär det inte att man ska skippa all kärleksmagi. Som jag ser det så finns det två sorters kärleksmagi, dels den som är menad att locka kärlek in i ens liv och dels den som använder sig av kärlek som energi.

Om vi börjar med den som använder kärlek som drivkraft så är den egentligen väldigt kraftfull men ändå väldigt enkelt. Eftersom kärleken är en väldigt grundläggande kraft och eftersom den är så pass kraftig och positiv så är den väldigt användbar när det gäller att använda inom magi. Magi som skapas ur kärlek är något av den kraftigaste magin som finns. I grunden så är det som sagt en enkel sak att förstå den, men det kan ta lång tid att bemästra den. Det går ut på att när man samlar sin energi för att rikta mot sitt mål, så samlar man kärleksenergi. Det gör man helt enkelt genom att tänka på någon man verkligen älskar. De flesta av oss känner igen den där varma, trygga, känsla man får när man tänker på någon man älskar. Det är kärleksenergi, så man fokuserar på att samla den och rikta den mot sitt mål precis som man gör med vilken energi som helst. Det är det som kan vara lite knepigt, att fokusera på kärleksenergin samtidigt som man fokuserar på sitt mål. Men med övning så ska det fungera väldigt bra. Rent logiskt sett så är sådan här magi starkare om man utövar den tillsammans med någon man faktiskt älskar. Det är lättare att fokusera på kärleken när personen sitter framför en. Det är verkligen något som är värt att prova. Denna typen av magi ska inte förväxlas med sexuell magi. Det är en helt annan, men även den väldigt kraftfull, magi. kanske något att ta upp i framtida inlägg.

Då går vi över till den andra typen av kärleksmagi, det vill säga den som är tänkt att föra in kärleken i ens liv. Även här kan man skilja på två typer av magi. Dels den som är tvingande (typ kärleksdrycker) och den som lockar.

Så den typ som tvingar är den typen av kärleksmagi som man bör hålla sig borta ifrån. Det är helt enkelt den sortens magi där man försöker tvinga en människa att älska en. Detta kan göras genom drycker eller genom formler, båda är lika illa. Man bör aldrig använda magi på en annan människa om de inte har gett sitt medgivande, inte ens om det är positiv magi och speciellt inte om det är tvingande magi.

Men de typen av kärleksmagi som är lockande är en helt annan sak. I stället för att säga att X ska älska mig så fokuserar man på att locka in kärleken i sitt liv. Den är med andra ord mindre specifik men det innebär inte att den är mindre effektiv för det. I princip så ber man universum att se till att rätt man kommer in i ens liv eller att man öppnar ögonen och ser vad som redan finns där. En stor fördel med den här typen av kärleksmagi är att man öppnar upp sig själv, man gör sig tillgänglig. Ibland så förstår vi inte varför vi inte kan hitta kärlek och så är orsaken till att man känner sig så uppgiven att man omedvetet tänker att "jag kommer aldrig hitta någon" och det kan i sig bli en självuppfyllande profetia. Men ber man om kärlek så ändrar man sin inställning och då även den energi som man omedvetet sänder ut till personer man möter.

Jag har två olika ritualer som jag brukar rekommendera (och som jag själv har provat med bra resultat). Den första är den enklaste, den andra är lite svårare eftersom den kräver att man har tillgång till ett par specifika omständigheter.

--------------------------------------

Ritual 1:

Man behöver 2 röda ljus och en ros som verkligen doftar. Dessutom ska man ta reda på när solen går upp på morgonen. Kvällen innan så lägger man rosen på sitt altare och ställer ett ljus på vardera sida om rosen. På morgonen tar man rosen och går ut precis när solen går upp.  Håll rosen framför dig, känn lukten, samla energin och säg:

"Kärlekens blomma, så låt det bli, att kärleken sann kommer till mig. Låt det så bli och ingen skada"

Eller något liknande som ligger bra på tungan. Släpp energin med målet på kärleken i fokus. Ta rosen och gå in, lägg den på altaret mellan ljusen och tänd ljusen. Fokusera på lågorna och visualisera hur de förvandlas till den där varma, trygga, känslan man får i magen när man är kär. Låt ljusen brinna tills blomman börjar sloka. Ta blomman och begrav den i jord.

Ritual 2:

Här behöver man en vildrosbuske som blommar och tillgång till en bäck, å eller annat rinnande vatten.

Gå fram till busken och be om tillstånd att få använda den och tack för att den hjälper dig, lämna eventuellt en liten gåva. Visualisera vad du letar efter, vilka egenskaper du vill ha i din drömpartner. För varje egenskap (tex givmild, snäll, humoristisk) plockar du ett blomblad från busken. när du är färdig tar du blombladen till det rinnande vattnet, håll dem i dina kupade händer och fokusera på vilka egenskaper de representerar (du behöver inte hålla isär vilket blad som står för vilken egenskap). Samla energin och fokusera på egenskaperna och på kärlek. Låt bladen sakta trilla ner i vattnet och säg:

"Som vattnet för bladen bort från mig, för den kärlek jag önskar till mig. Låt det så bli och ingen skada"

Släpp energin mot målet och se hur vattnet för bort bladen.

---------------------------------------

Sedan är det som med all magi. Bara för att du har kastat lockelse magi så innebär det inte att du kan sitta hemma på soffan och vänta. Man måste ge magin en ärlig chans och faktiskt vara lite social och träffa människor i någon form för att man ska träffa kärleken. Om det sedan är via internet eller irl spelar ingen större roll.

Så för att summera: Använd kärleksmagi på rätt sätt och respektera alltid dina medmänniskors rätt till att fatta sina egna beslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar