Bakgrund

torsdag 23 februari 2012

Veckans tarotkort: 2 i bägare

Ny vecka, nytt kort:

2 i bägare, Gemenskap

Traditionell tolkning: Det står för kärlek, antingen mellan två personer (både vänskaplig och romantisk) men även till ett ändamål eller en sak. Det visar oss att vi har ett val, att utforska de nya känslorna eller att gå åt ett annat håll. Det kan även stå för gemenskap eller ett oväntat möte eller ett förtroligt samtal.

Osho Zen tolkning: Det står för en osjälvisk gemenskap utan krav och utan beroende från någon av parterna. Den rena formen av gemenskap.

Min tolkning: För mig står kortet för början av en relation av något slag. Bilden visar oss hur en stark relation ser ut. Träden står på sina egna stammar, de är starka i sig själva, de har sin egen kraft och styrka. Men kronorna flätas samman, inte helt men de två träden blir en del av varandra och på marken så faller löven om varandra. Det visar oss att även i en relation så behöver vi stå på egen bas, finna vår egen styrka. Samtidigt som vi låter delar av vårt liv och vår person sammanflätas med andra så finns det även delar av oss som bara är våra. Vi är alltid individer. Detta är sant både för vänskap och för kärlek. Detta är ett av mina favoritkort i leken för det påminner mig verkligen om vad man ska sträva efter för att uppnå en sund relation till människorna i våra liv.

1 kommentar: