Bakgrund

fredag 12 augusti 2011

Något nytt och intressant

När jag började läsa om wicca och magi så började jag även titta på runmagi. Det föll sig naturligt eftersom jag just då även studerade runor för min C-uppsats. Sedan dess har jag använt runorna för divination och för en hel del annat. Jag trivs helt enkelt med mina runor.

Men så fick jag en tarot kortlek i födelsedags present. Trotts att jag inte hade haft en tanke på att lära mig använda tarot kort så kände jag att det kanske var dags att göra ett försök. Så jag la undan mina runor och började arbeta med mina tarot kort. Det är en process i sig själv att binda med sin lek och känna in den och förstå den. Men jag tyckte att det var roligt och har lagt lite upplägg för mig själv.

Så i går så frågade en kompis om jag ville lägga åt honom. Så jag tog mina kort och lade ett upplägg och blev förvånad över hur det kändes. Jag kände verkligen att det flöt, tolkningen kom lätt och naturligt och jag kände kontakt både med personen jag la för (trotts att det skedde vi nätet) och med korten. Det känns annorlunda jämfört med runorna, inte mindre eller mer eller fel, utan bara annorlunda.

Jag blev så positivt överraskad att jag nu lägger runorna på hyllan ett tag och kommer att koncentrera mig mer på tarot. I det syftet så tänkte jag då och då dela med mig av ett par upplägg som jag gör (naturligtvis med medgivande av dem som det gäller). Så idag tänker jag ha stor premiär för detta och börjar med ett upplägg för min framtid. Jag gjorde ett keltiskt kors. Så först tänker jag visa upplägget och sedan vilka kort jag drog, vad de står för och min tolkning. Om någon känner sig manad så letar jag efter försökskaniner ;) (ni får naturligtvis era läggningar via mail och behöver inte visa upp dem här) så hojta till och berätta lite om er själva och om ni har någon specifik fråga.

Okej så så här gör jag: Om det ska tas ut ett Signifikant kort så tas det ut först. Därefter blandar jag tre gånger genom att ta kortleken i ena handen och låta korten falla ner i andra handen pö om pö så att de som låg främst hamnar längst bak. Sedan tre gånger genom att dela kortleken i hälften och föra in den första hälften i den andra. Och till sist så använder jag (eller den jag ska läsa för) vänster handen och kuperar leken i tre delar och lägger ihop den med den delen som "tilltalar" mest längst upp. Då har leken blivit blandad nio gånger.

Där efter lägger jag ut det förbestämda  upplägget, i detta fallet det keltiska korset. Det finns lite olika varianter men detta är den variant jag använder mig av:Korten står för:

0- Signifikant (kan uteslutas) är ett kort som man väljer tillsammans med den man lägger för, det symboliserar den personen som man lägger upplägget för. Tex riddare i bägare för en ung tjej som letar efter kärlek.

1- Nuvarande situation, hur problemet eller tillståndet ser ut just nu.

2- Hjälp/Hinder, vad som kan hjälpa eller hindra personen från att uppnå målet.

3- Målet, vilken syn personen har på sitt mål

4- Fundament, vad som orsakade situationen som den ser ut nu.

5- Tidigare påverkan, vilka situationer i det förflutna som påverkar hur man hanterar situationen nu.

6- Närmaste framtiden, vad väntar runt hörnet.

7- Frågeställaren, hur ser personen sig själv i relation till problemet.

8- Omgivning, hur ser omgivningen på personen och vilka inflytande har den.

9- Hopp/fruktan, vad förväntar sig eller fruktar personen ska hända om målet uppnås.

10- Resultatet - Vad som händer när målet uppnås.

Så här kommer min läggning och min tolkning. Om ni har synpunkter så hör av er, det är ju alltid roligt att debattera olika åsikter. Upplägget kommer att vara: kort nummer: vilket kort jag drog- vad kortet betyder- min tolkning

0: 8 i mynt - Fysik/materiell förbättring- Kortet som ska symbolisera mig står för det jag kämpar för att uppnå, förbättring både i form av mer pengar på banken men även fysisk förändring.

1: Kung i svärd (rät vänt) - Man eller fadersfigur som för med sig förmåga att se klart, få insikt, skapar harmoni- Mitt problem just nu bottnar i en man (fd pojkvän) som jag trodde skulle skapa harmoni i mitt liv.

2: Eremiten (fel vänd) - behov av att se inåt, centera sig och fatta beslut- Eftersom det är upp och ner vänt så står det för att det är en risk att jag vänder mig innår, sluter mig och drar mig undan vilket kommer att hindra mig från att röra mig framåt och utåt (jag har den förmågan att sluta mig).

3: 6 i mynt (rät vänd) - Att röra sig framåt, förnya sig när det gäller materiell och fysisk styrka och välbefinnande- Mitt mål är att få en bättre ekonomi men även att hitta en bra och stabil vardag.

4: Ess i mynt (fel vänt) - Stark fokusering på ekonomi, arbete och fysisk och materiell välbefinnande och styrka- Problemet har grund i en period då min ekonomi inte var så stabil och då jag inte hade en stark grund att stå på.

5: 5 i bägare (fel vänt) - En relation som påverkades eller slutade i förlust och kamper men som gav tillfälle att bygga något nytt - En destruktiv relation i mitt förflutna påverkar mig fortfarande och efter som kortet är upp och ner så tolkar jag det som att den påverkar mig negativt.

6: 9 i svärd (fel vänt) - Harmonisk mentalt tillstånd av trygghet och tillfredsställelse -  Det verkar som om jag har en skumpig väg att se fram emot en tid framöver.

7: 2 i stav (fel vänt)- Partnerskap som innehåller passion, handling och energi - Jag har svårt att se ett harmoniskt och givande partnerskap i min framtid, jag tvivlar på förhållanden.

8: Den hängande mannen (rät vänd)- att ta ett steg tillbaka, uppoffring, behov av perspektiv - Min omgivning ser att jag har tagit ett steg tillbaka att jag rör mig åt fel håll.

9: Kung i stav (rät vänd)- En man som innebär passion och energi - Jag hoppas på passion i mitt liv.

10: 5 i svärd (felvänt) - Kamp eller uppbyggnad mot harmoni och insikt- Det kommer att bli tufft att uppnå den harmonin i mitt liv som jag eftersträvar.

Rent generellt var det mycket upp och ner vända kort i den här läsningen. Det innebär inte att de är negativa, bara att deras mening ändras något. Allt som allt så stämmer den här läsningen väldigt bra in på min nuvarande situation.

2 kommentarer: