Bakgrund

söndag 23 oktober 2011

Lite pyssel

Jag har pysslat lite igen, det är hur kul som helst. Denna gången blev det ett grattiskort. Insperation hämtade jag från Scraphusets oktoberskiss som finns att se här. Resultatet blev gulligt tycker jag:


Jag har provat en ny teknik vilket är att stämpla med klorin. Det låter lite konstigt men det fungerade över förväntan. GRATTIS är gjort genom att doppa mina bokstavsstämplar i klorin och sedan dutta av dem på lite hushållspapper och sedan stämpla med dem. Jag tycker resultatet blev över förväntan. Det blir lite skiftningar av att man får olika mängder klorin på stämpelt och det gör att det ser lite levande ut.


Jag använde samma teknik på den bruna och den turkosa cirkel inuti kortet. Men här var stämplarna så stora att jag använde en tuss hushållspapper som jag doppade i klorinet och sedan duttade på stämpeln.Beroende av färgen och kvalitet på pappret så får man ganska olika effekter med klorinet eftersom det i princip bleker pappret. Så jag rekommenderar att prova på en lite bit papper innan man stämplar på allvar så att säga.


Kom dessutom ihåg att låta klorinet torka helt innan man börjar arbeta med pappret igen. Det går att snabba på genom att använda en värmepistol eller en hårfön, eller så gör man som jag och använder tålamod *S*.


Det börjar även bli dags att sätta igång med julkorten. Lite tidigt kan man kanske tycka men det är ju en hel del som ska göras och helst vill man ju bara arbeta när man är som mest inspirerad. Så det tar sin lilla tid. Dessutom har jag ett födelsedagskort till som ska göras, men det får jag fundera lite på. Det är alltid jobbigare att göra kort till män. Det tycker i alla fall jag :) .


Jag återkommer lite senare med ett lite mer matigt inlägg så titta förbi om ett tag... Ha en bra dag så länge mina vänner.

2 kommentarer: