Bakgrund

lördag 5 november 2011

Sjunde aspekten: Luftelementet

Av någon anledning har det tagit emot att skriva det här inlägget. Jag har suttit och filat på det i snart två dagar och är inte säker på vad jag ska skriva fortfarande.

Luftelementet är till viss del det element som jag har svårast att knyta an mot, men på andra sätt så identifierar jag mig starkt med vissa delar av luftelementet.

I oss finns delar av alla de fem elementen. Hos vissa är dock ett eller ett par starkare än andra. Vilket gör att vi kan ha svårt att skapa kontakt med de andra. Jag tror att det är det jag har hamnat i. Jag identifierar mig så starkt med jordelementet att jag har valt att arbeta främst med det. Vilket naturligtvis är att göra det lite lätt för mig själv. Det har även tyckts skapa en viss, ska vi säga blockering, mot en del av de andra elementen så som luft. när jag nu har kommit fram till detta så inser jag att detta är något jag måste arbeta med. Ännu en sak att lägga till listan.

Nåja åter till elementet luft. Traditionellt förknippas luft elementet med vädersträcket öster, färgen gult och även intelligens och kommunikation. Luften brukar representeras av rökelse eller en fjäder. Men vill man vara lite nyskapande kan den även representeras av en solfjäder eller en tom burk (full av luft). Luft anses vara en maskulin energi.

Tänk att ett sådant enkelt inlägg ska vara så svårt att skriva :)

2 kommentarer: